Komentarz Branżowy

Marta Klęka-Nowa: Warto pamiętać o prawidłowej ekspozycji na regularnej półce

Piątek, 01 maja 2020
W sezonie grillowym najpopularniejszą potrawą jest tradycyjna kiełbasa, która doskonale łączy się z musztardą.

Dlatego też do ulubionych smaków z oferty marki Prymat – sarepskiej, rosyjskiej, delikatesowej i czeskiej, warto zamówić musztardę w opakowaniu typu PET – sarepską i grillową. Przygotowaliśmy także sporo nowości – musztardy warzywne, czyli jalapeno, pomidorową, czosnkową oraz alkoholowe – z whisky, z piwem i miodem oraz ze śliwowicą.
Kolejną popularną potrawą z grilla jest karkówka, do której konsumenci najchętniej wybierają Przyprawę do grilla klasycznego Prymat, jak również Stek grill.
Warto pamiętać o prawidłowej ekspozycji na regularnej półce oraz miejscach na dodatkowe ekspozytory na przyprawy np. w specjalnej strefie grillowej czy przy stoisku mięsnym lub rybnym, co może wpływać na zwiększenie obrotu sklepu.

Marta Klęka-Nowa
PR Manger
Prymat

tagi: Marta, Klęka-Nowa, Prymat, grill,