Kategorie produktów

Czas w handlu

Sobota, 14 marca 2020 HURT & DETAL Nr 03/169. Marzec 2020
Każdy musi wypracować sobie swój system na to, jak połączyć przedświąteczne przygotowania w domu ze zwiększonym ruchem w sklepie. Kończymy zmianę i czekają na nas obowiązki, a wiadomo, że tu też jest sporo pracy, szczególnie przed świętami. Natomiast jeśli chodzi o zatowarowanie, to na pewno należy zamówić odpowiednio więcej produktów tradycyjnych, najlepiej regionalnych wyrobów i składników świątecznych dań. Nie warto jednak przesadzać w drugą stronę, bo dostawy przyjmujemy trzy razy w tygodniu – robienie ogromnych zapasów nie ma sensu, należy kupować z głową. W ogóle asortyment sklepu warto dobierać do okazji, dla przykładu zbliża się właśnie Tłusty Czwartek i w takim przypadku zwracam szczególną uwagę nie tylko na pączki i faworki, ale także na dżemy, masła czy marmolady, których nie może zabraknąć jako dodatek.
Jeżeli chodzi o zwyczaje wielkanocne, dla nas ważne jest to, aby zanieść do kościoła święconkę. Nie tylko po to, by uczestniczyć w samej ceremonii, ale i wspólnie się do niej przygotować. Poza tym dzieciaki uwielbiają również śmingus-dyngus, choć my dorośli już mniej. Współcześnie święta to już nie tylko tradycja, ale przede wszystkim rodzina. Właśnie dlatego wszystkim kolegom i koleżankom po fachu życzę spokojnego wypoczynku w gronie najbliższych.

Marta Muszalik
Ekspedientka ze sklepu w Żabiej Woli


tagi: rozmowy niefiltrowane , sprzedaż , handel ,