Nowości

Nowe produkty „Anity” zachęcają do ekspresowego przygotowania świątecznych dań

Piątek, 20 grudnia 2019
Świąteczne przygotowania wcale nie muszą oznaczać wielu godzin spędzonych w kuchni. Z pomocą mogą przyjść gotowe, mrożone dania stworzone według tradycyjnych receptur. Przykładem na to są 3 nowości produktowe firmy "Anita" idealne na wigilijny stół.
Święta ekspresowo, bez godzin lepienia pierogów i uszek? Do tego konsumentów namawia firma "Anita". Działoszyńskie przedsiębiorstwo w okresie przedświątecznym wypuściło na rynek kilka nowości, które mają ułatwić przygotowanie wigilii, zapewniając oszczędność czasu i pieniędzy.

Co nowego proponuje firma? Przygotowując tradycyjny barszcz nie może zabraknąć w nim uszek. W świątecznej ofercie "Anity" znajdziemy opakowanie mające aż 300 g, a w nim przygotowane według tradycyjnych receptur uszka z kapustą i grzybami.

Produkty wyróżnia na rynku cienkie, dobrze rozwałkowane ciasto, a także duża ilość farszu z białej kapusty kwaszonej, cebuli, przypraw i grzybów leśnych (borowik, maślak). Wyróżniający jest także przepis - ten sam stosowany od pokoleń. Produkt jest głęboko mrożony. Na jego ugotowanie wystarczy poświęcić od 10 do 12 minut.

Nowością ofercie "Anity" są pierogi z grzybami leśnymi sprzedawane w eleganckim, czarnym opakowaniu. Ten produkt wyróżnia przede wszystkim farsz. W jego składzie aż 66% stanowią grzyby leśne, w tym przypadku pochodzące z rodzimych lasów suszone borowiki i maślaki.

Podobnie jak uszka, tak i pierogi "Anity" przygotowywane są według tradycyjnych, znanych od pokoleń przepisów bez sztucznych aromatów i barwników. Głęboko mrożone danie oprócz bogatego farszu, wyróżnia się także ciasto - dobrze rozwałkowane i cienkie. Pierogi dostępne są w opakowaniu mającym 500 g.

Zdaniem przedstawicieli "Anity" to dziś najlepszy tego typu produkt na rynku. - Danie powstało w oparciu o dawne przepisy, a co za tym idzie, w jego składzie użyliśmy tylko najlepszych produktów, w tym przypadku mąki pszennej pochodzącej od polskich rolników oraz polskich grzybów leśnych. To także jedyny dziś produkt na rynku mający tak duży, procentowy udział grzybów leśnych w farszu - mówi Robert Serediuk, dyrektor handlowy P.P.Ch i P.R.-S. „Anita”

Świąteczną ofertę "Anity" dopełnia jeszcze jedno tradycyjne danie, którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole - pierogi z kapustą i grzybami. To głęboko mrożone danie, którego przygotowanie zajmuje maksymalnie 12 minut.

Podobne, jak pozostałe dania firmy, tak i to zostało przygotowane według tradycyjnego przepisu, znanego na polskich stołach od pokoleń. W jego farszu oprócz białej kapusty kwaszonej, znaleźć można także cebulę, przyprawi i ugotowane grzyby leśne, w tym przypadku maślaki. Produkt dostępny jest w opakowaniu mającym 500 g. Porcja 100 g dania dostarcza 724 kJ/171 kcal.

Wszystkie nowości "Anity" można poznać po nowej, eleganckiej, czarnej linii opakowań oraz po znaku "Kupuj Polskie". - Dania, które proponujemy na wigilie, powstały nie tylko w oparciu o rodzime przepisy, ale stworzone zostały także przez polskiego producenta i przy użyciu składników pochodzących od polskich rolników i dostawców. Jest to gwarancją smaku, ale także jakości - przekonuje Serediuk.

Mrożonki firmy "Anita" znaleźć można w popularnych sieciach handlowych na terenie całego kraju. Sugerowane ceny to w przypadku pierogów z grzybami ok. 4,99 zł za 500 g, pierogów z kapustą i grzybami ok. 3,99 zł za 500 g, uszek z kapustą i grzybami ok. 3,10 zł za 300g.



tagi: święta , Anita , produkty , dania mrożone ,