Logo programu znajdzie się na opakowaniach gazowanej i niegazowanej wody mineralnej Arctic. Dzięki charakterystycznym oznaczeniom programu „Wiem co wybieram", robiąc zakupy możemy zadbać, by do naszego koszyka trafiły produkty, które są nie tylko smaczne, ale również przynoszą korzyści naszemu organizmowi. Woda Arctic została przebadana w prestiżowym, szwajcarskim laboratorium o ponad stuletniej tradycji - Labor Veritas, zrzeszonym w międzynarodowym stowarzyszeniu ILAC (International Laboratory Accreditation Cooperation) i otrzymała poświadczenie jej wysokiej jakości. Zbilansowana zawartość minerałów oraz niewielka ilość sodu w wodzie mineralnej Arctic sprawia, że jest ona doskonałym uzupełnieniem codziennej diety.
Woda ma ogromny wpływ na funkcjonowanie organizmu, a także na nasze samopoczucie. Niedobór wody w organizmie może objawiać się zmęczeniem, bezsennością, pogorszeniem koncentracji, zaburzeniami pamięci, bólami głowy oraz kłopotami z trawieniem i sercem. Odpowiednia ilość wody w diecie znacznie zwiększa szansę na zachowanie ładnej sylwetki, przeciwdziała nadwadze, a także pozwala utrzymać zdrowy wygląd skóry. Powinniśmy codziennie dostarczać naszemu organizmowi ok. 1,5 litra wody. Warto wypijać wodę systematycznie, jednorazowo w małych ilościach - nie dopuszczając do pojawienia się uczucia nadmiernego pragnienia. Zatem nie tylko podczas letnich upałów dobrze jest mieć przy sobie małą butelkę wody mineralnej, która ugasi pragnienie, ale również uzupełni straty deficytowych pierwiastków, takich jak wapń i magnez.
„Wiem, co wybieram" to część międzynarodowego programu „Choices" wprowadzanego na świecie od 2006 roku. Program jest otwarty dla wszystkich producentów żywności, których produkty spełniają kryteria opracowane przez niezależnych naukowców. Program stanowi odpowiedź producentów żywności na apel WHO o ograniczenie spożycia tłuszczów nasyconych, kwasów tłuszczowych typu trans, soli (sodu) oraz cukru. Te cztery składniki odżywcze w wielu krajach, w tym także w Polsce, spożywane są w nadmiarze. Na całym świecie naukowcy zajmujący się żywieniem są zgodni, że nadmierne spożycie tych czterech składników przyczynia się do częstszego występowania wielu chorób cywilizacyjnych: otyłości, nadciśnienia, chorób serca oraz cukrzycy.
(maj)
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...