Powrót do tradycyjnej kuchni to trend zauważalny nie tylko w gastronomii, ale także w wielu polskich domach. Jednym z elementów różniących dania współczesne od tych sprzed wieków, jest nowa, często nawet innowatorska forma podania tych regionalnych produktów. Bo nawet zwykłą wodzionkę możemy wzbogacić domowym bulionem, a pyry podać z serowym sosem. – Polacy lubią eksperymentować w kuchni i tworzyć nowe smaki – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop sp. z o.o. - Niewątpliwy wpływ na to mają modne od lat programy kulinarne, w których nawet dzieci gotują dla widzów. Kochamy tradycję, z charakterystycznym smakiem, także tę, podaną w nowoczesny sposób i z nowymi dodatkami.
Trend ten jest najbardziej widoczny w segmencie naszych serów smażonych, które daje szerokie pole popisu zarówno dla restauratorów, jak i domowych kucharzy – mówi Aneta Będkowska. – Najczęściej wykorzystuje się je do uzupełnienia śniadaniowej deski serów lub jako dodatki, wzbogacające smak tradycyjnych dań. Ciekawym rozwiązaniem jest na przykład letnia sałatka z panierowanym serkiem Hauskyjza.
Z analizy Polskiego Instytutu Ekonomicznego wynika...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.