Nieskategoryzowane

ZIMBO Polska właścicielem renomowanego zakładu produkcyjnego pod Krakowem

Piątek, 31 lipca 2009
Firma ZIMBO Polska to producent najwyższej klasy wędlin. Jakość jej wyrobów potwierdzają liczne nagrody, zdobyte zarówno w Polsce, jak i w Europie. By zagwarantować polskim konsumentom jeszcze wyższą jakość wyrobów, Zimbo Polska została właścicielem cenionego zakładu produkcyjnego w Niepołomicach koło Krakowa.
Sztandarowym produktem niepołomickiego zakładu jest jedna z najlepszych i najbardziej uznanych Krakowskich Suchych na rynku. Zakład wytwarza także tradycyjnie wyroby regionalne. "Jak w każdym naszym zakładzie, także w Niepołomicach będziemy używali jedynie najwyższej jakości mięsa, przypraw i dodatków, gwarantując naszym klientom najwyższą jakość wyrobów o typowym dla regionu krakowskiego smaku i charakterze. Jesteśmy dumni, iż mamy własny zakład  produkcyjny w regionie krakowskim. Dzięki niemu będziemy mogli produkować regionalne specjały zgodnie z tradycyjnymi recepturami w miejscu, gdzie powstawały od wieków. Pozwoli to nam w jeszcze większym stopniu skoncentrować się na tradycyjnych, polskich wyrobach najwyższej jakości" - mówi Hubert Tomaszewski, Dyrektor ds. Rozwoju w ZIMBO Polska.

Firma ZIMBO Polska jest obecna na polskim rynku od pięciu lat. Posiada udziały w zakładzie produkcyjnym w Księżu Wielkopolskim, natomiast jej magazyn centralny mieści się w Kostrzynie Wielkopolskim.

Dzięki zakładowi produkcyjnemu w Niepołomicach pod Krakowem, którego wydajność to 550 ton miesięcznie, marka ZIMBO będzie w stanie zaoferować klientom jeszcze lepsze, tradycyjnie polskie produkty i tym samym znacznie umocnić swoją pozycję na polskim rynku.

(maj)

tagi: ZIMBO ,