Powrót do natury to trend, który coraz częściej gości w polskich domach. My Polacy lubimy dobrze zjeść, jednak podczas robienia zakupów, coraz częściej zwracamy uwagę na polskie pochodzenie produktów. - To właśnie dlatego nasze sery smażone stają się popularne nie tylko na Śląsku i Wielkopolsce, skąd wywodzi się tradycja ich wytwarzania, ale także w innych rejonach naszego kraju - mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop sp. z o.o. – Zapotrzebowanie na nie wzrasta nie tylko w polskich domach, ale także w nowoczesnych sieciach handlowych oraz sektorze HoReCa, ze względu na preferencje samych konsumentów. Specyficzny, kulinarny gust bywalców hoteli i restauracji wymusza bowiem na kupcach dostosowanie się do panującej mody żywieniowej, a co za tym idzie - zakup regionalnych produktów takich jak sery smażone, które idealnie wkomponowują się w deski serów oraz podkreślają smak zup, sosów i sałatek.
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.