Trudno sobie wyobrazić świąteczne potrawy bez bakalii. Dodają one wyjątkowego smaku, nie tylko słodkim wypiekom, ale i daniom wytrawnym. Co więcej, sprawiają, że posiłki zyskują na wartościach odżywczych oraz świetnie prezentują się na stołach. Marki KRESTO i BackMit oferują szeroki wybór produktów, dzięki którym Święta Bożego Narodzenia będą pyszne i aromatyczne.
Wigilijny kompot z suszu, bigos, makowiec, pierniki, czy też keks to potrawy, w których nie może zabraknąć bakalii i suszonych owoców. Jest to szczególnie istotne zwłaszcza z uwagi na tradycję, która mówi, że spożywanie właśnie tych produktów ma przynieść nam dobrobyt oraz zdrowie na cały rok. Wybierając dodatki do potraw warto sięgać po produkty naturalne o najwyższej jakości, aby mieć pewność, że w pełni dostarczą nam wartości odżywczych oraz walorów smakowych. W ofercie marki KRESTO znajdziemy mnóstwo artykułów niezastąpionych w przygotowaniu gwiazdkowych przysmaków. Do wyboru mamy np. wiele gatunków orzechów, m.in. włoskie, laskowe, ziemne, nerkowce, migdały (w słupkach, blanszowane, w płatkach), a także wiórki kokosowe. Świąteczne dania warto wzbogacić także o słodki akcent. W tej roli idealnie sprawdzą się pyszne, suszone owoce marki KRESTO, jak choćby popularne rodzynki, morele, śliwki czy żurawina. Wszystkie propozycje od marki KRESTO dzięki szczelnym opakowaniom nie tracą swojej świeżości oraz zachowują na dłużej aromat.
W polskiej tradycji kulinarnej mak towarzyszy nam od pokoleń. Jego charakterystyczny smak zamknięty został również w opakowaniu Maku mielonego marki BackMit, dzięki któremu jeszcze szybciej i łatwiej przygotujemy świąteczne dania.
Mak stanowi jeden z symboli Świąt Bożego Narodzenia i dodawany jest do wielu wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw. Wybierając do tego typu zadań Mak mielony marki BackMit zyskujemy nie tylko doskonały smak, ale również wygodę i szybkość przygotowywania. Jest to bowiem produkt wytworzony z surowców najwyższej jakości. Mak mielony BackMit powstaje w procesie dokładnego mielenia maku niebieskiego (z ok. 1,07 kg składnika wyjściowego otrzymuje się 1 kg maku mielonego), który poddawany jest zabiegowi sterylizacji parą wodną, a na koniec suszony. Proces ten pozwala zredukować zawarte w zmielonym maku enzymy, odpowiadające za jego szybsze jełczenie oraz gorzki smak. Dodatkowo, tak obrobiony mak pakowany jest próżniowo do metalizowanych opakowań chroniących zawartość przed światłem. Dzięki temu zyskujemy produkt o doskonałym smaku, gotowy od razu do spożycia. W połączeniu z bakaliami i miodem Mak mielony marki BackMit będzie stanowił wyjątkową bazę wigilijnych potraw czy świątecznych wypieków. Popularna w polskich domach kutia, makówki, zwane też makiełkami, czy zawijany makowiec, bez których trudno wyobrazić sobie świąteczne dni, teraz zyskają jeszcze mocniejszy akcent.