Rok szkolny nie musi kojarzyć się z codziennym przygotowywaniem kanapki z żółtym serem i masłem. Pamiętajmy, że zdrowy i pożywny posiłek dla dziecka nie powinien składać się z batoników, chipsów i słodkich bułek, które tylko dostarczają pustych kalorii. Co zatem zapakować maluchowi do tornistra, by miało energię na cały dzień? Odpowiedzią są produkty z linii ŻARŁAKI od firmy Konspol.
Pakuj mądrze
Dobre i pożywne drugie śniadanie stanowi uzupełnienie codziennej puli energetycznej niezbędnej do kontynuowania aktywnego dnia przez najmłodszych. Dla wszystkich zabieganych mam oczywistą i najprostszą propozycją śniadaniową są kanapki, które wcale nie muszą być nudne. Zamiast pieczywa pszennego, sięgnijmy po pełnoziarnisty chleb z pestkami dyni czy słonecznika. Jako dodatki możemy użyć np. pasty jajecznej z awokado, chudego twarożku, czy mozzarelli, które między innymi dostarczą porządnej porcji białka. Dobrze również, by między kromki włożyć dobrej jakości wędliny np. polędwicę z kurczaka ŻARŁAKI od firmy Konspol, która jest doskonałym budulcem dla rosnącego organizmu. Do plecaka możemy również wrzucić orzechy włoskie lub pestki dyni, które zapewnią właściwą podaż kwasów tłuszczowych.
Prezentujemy kilka przepisów, które wzbogacą jadłospis dzieci o zdrowe, pełnowartościowe i smaczne przysmaki.
Sposób przygotowania: Bułkę przekrajamy na pół i smarujemy obie połówki masłem. Układamy na nich liście bazylii, następnie 4 plastry polędwicy z kurczaka ŻARŁAKI firmy Konspol, pokrojoną w półokręgi mozzarellę i pomidory. Tak przygotowaną bułkę doprawiamy do smaku oregano. Aby podkręcić jej smak, możemy skropić ją octem balsamicznym
Kanapki z pastą jajeczną i awokado
Składniki: • 1 pełnoziarnista bułka • 4 jajka • 1 awokado • 1 ogórek kiszony • pęk szczypiorku • 1 pomidor • 1 szalotka • 2 plastry polędwicy z kurczaka firmy Konspol • 2 łyżki majonezu • 1 łyżeczka soku z limonki • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania: Jajka gotujemy, usuwamy skorupki i trzemy na tarce. Awokado obieramy i skrapiamy sokiem z limonki, by nie ściemniało. Następnie siekamy je, a także ogórka i szalotkę w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą smarujemy obie części rozkrojonej bułki. Na jedną z nich układamy polędwicę z kurczaka firmy Konspol, plaster pomidora i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem, a następnie przykrywamy drugą częścią bułki.
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.