Sezon grillowy w pełni – do spędzania czasu na dworze ze znajomymi i rodziną zachęcają nas wysokie temperatury i piękna pogoda. Choć coraz więcej osób kładzie na ruszt warzywa oraz ryby, to jednak od wielu lat największym powodzeniem wśród grillujących cieszy się mięso. Chcąc przygotować z niego pyszne i soczyste dania powinniśmy zadbać o to, by było świeże i najwyższej jakości.
Świeże i pyszne
Bez względu na to, jakie mięso wybierzemy do naszego grillowego menu powinniśmy najpierw upewnić się, że produkty, które chcemy kupić są najwyższej jakości. Mięso mielone oraz kiełbasy, które znajdziemy w halach Selgros Cash&Carry są produkowane na miejscu przez doświadczonych mistrzów masarskich. Wyróżnia je doskonały skład, który jest wyjątkową kompozycją mięs różnego rodzaju. Gwarancją świeżości mięsa oferowanego przez Selgros Cash&Carry jest krótka data przydatności do spożycia. Mięso przechodzi także szczegółową kontrolę jakości, począwszy od momentu przyjęcia produktu aż do chwili sprzedaży.
Co na ruszt?
Większość klientów Selgros Cash&Carry stawia na sprawdzone smaki takie jak tradycyjna karkówka wieprzowa oraz kiełbasa grillowa własnej produkcji. W ofercie znajdziemy również szaszłyki, żeberka, steki czy boczek. Osoby, które dbają o linię, powinny sięgnąć po chudsze produkty takie jak zamarynowane w ziołach mięsa z kurczaka lub indyka. Na grillujących czeka również szeroki wybór białych kiełbas, kaszanek i kiełbasek grillowych. Jak je doprawić, by były pełne smaku? Chcąc ułatwić sobie zadanie możemy sięgnąć po gotowe mieszanki przypraw do kurczaka, karkówki czy szaszłyków. Pamiętajmy, że na grillu możemy przygotować wspaniałe potrawy nie tylko dla „mięsożerców”. W hurtowniach Selgros znajdziemy bowiem bogaty asortyment owoców i warzyw oraz świeżych ryb, takich jak halibut, łosoś, pstrąg czy owoców morza. W ofercie Selgros znajdziemy też różne gotowe przekąski, które urozmaicą nasz stół: sałatki grillowe, bagietki czosnkowe czy hiszpańskie kapary.
Najlepszy przepis na grilla
Do przygotowania udanego spotkania przy grillu przydadzą się nam wszelkiego rodzaju akcesoria. W hurtowniach Selgros znajdziemy m.in. naczynia jednorazowe, sztućce, szpikulce do szaszłyków, węgiel drzewny, brykiet i podpałki oraz specjalistyczne środki czyszczące do grilla. Zaopatrzymy się w nich również w różnej wielkości grille gazowe, węglowe i żeliwne, a także coraz popularniejsze wędzarki, ruszty do grillowania ryb czy kociołki. Produkty na grilla dostępne w hurtowniach Selgros znajdują się w ofercie całorocznej, w sezonie wiosenno-letnim zainteresowanie tego typu produktami wzrasta jednak kilkunastokrotnie, dlatego już od kwietnia znacząco zwiększany jest asortyment, a na półkach pojawia się wiele nowości dostępnych w atrakcyjnych cenach.
Jak zostać mistrzem grillowania?
Dla klientów z Poznania i okolic, chcących zwiększyć swoje kompetencje w dziedzinie grillowania, Selgros przygotował profesjonalne warsztaty. Odbędą się one 8 czerwca przy hali Selgros Cash&Carry. Zajęcia poprowadzi grillmaster Kacper Salzman, szef kuchni Bastards, od wielu lat zajmujący się prowadzeniem pokazów i kursów grillowania. Zaproszenia do kupienia w hali Selgros w Poznaniu.