Jak podają analitycy IERiGŻ, w 2009 roku zasiano buraki cukrowe na powierzchni zbliżonej do ubiegłorocznej, tj. ok. 180 tys. ha. Jeżeli plony buraków będą podobne jak średnio w trzech ostatnich sezonach lub tak wysokie jak w roku 2007, to produkcja cukru wyniesie odpowiednio 1300 tys. t lub 1400 tys. t. Będzie to ilość mniejsza od popytu krajowego w 2008 r. o ok. 230-330 tys. ton.
(maj)
tagi: cukier ,
Startujący niedługo system kaucyjny nie jest gotowy do...
Analiza 91 tys. cen detalicznych pokazała, że w lipcu...
To pierwsze tego typu rozwiązanie na polskim rynku, a dla...
Rozmowę kwalifikacyjną warto traktować jak dialog...
Zdaniem ekspertów, dane pokazują coraz większą...
W obliczu narastających napięć geopolitycznych i...
To coraz istotniejszy klient dla sektora bankowego...
Instytucje kontrolujące stopniowo zmieniają swój charakter...