Nowości

Uszka z mięsem

Środa, 17 stycznia 2018
Uszka z mięsem to malutkie pierożki, które jeszcze do niedawna podawane były zazwyczaj jako dodatek do tradycyjnego barszczu czerwonego lub rosołu. Teraz coraz częściej wykorzystywane są na wiele sposobów stanowiąc podstawę sycących dań obiadowych, bazę do fantazyjnych zapiekanek, czy główny składnik pysznych, oryginalnych sałatek idealnych na lunch lub kolację.
Uszka z mięsem Jawo są przygotowane według tradycyjnej receptury. Dzięki starannie dobranym  najlepszej jakości składnikom i przyprawom są niezwykle smaczne i aromatyczne. Delikatne ciasto uszek jest miękkie, nie rozgotowuje się i wraz z  pysznym, bogatym nadzieniem z wieprzowiny i wołowiny tworzy sycącą kompozycję, dającą wiele możliwości kulinarnych.

 Tradycyjnie dodaje się je do barszczu lub rosołu. Można je także serwować na wiele oryginalnych sposobów - na przykład z sosem i surówką staną się daniem obiadowym, mogą być także głównym składnikiem oryginalnych sałatek i zapiekanek. Takie danie nie tylko urozmaica codzienne, domowe menu, ale z powodzeniem można serwować je na imprezach i świątecznych uroczystościach. 

Uszka z mięsem Jawo nie zawierają substancji konserwujących ani żadnych sztucznych barwników. Ich przygotowanie jest proste nawet dla nowicjusza w świecie kulinariów. Wystarczy wrzucać je partiami na 3 l osolonego wrzątku, gotować przez ok. 12 minut i gotowe!

Firma: Jawo Sp. z o.o.
Produkt: Uszka z mięsem
Gramatura: 450 g
Cena: ok. 8,50 zł




tagi: Uszka z mięsem , Jawo ,