– Dojrzałe polskie śliwki to nie tylko zwiastuny zbliżającej się jesieni, ale także doskonały składnik sezonowych deserów i ciast. Nie mogło ich zabraknąć w najnowszym menu lodziarnio-kawiarni. – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka marki Grycan – Lody od pokoleń. Tej jesieni proponujemy naszym Gościom deser lodowy Śliwka w Czekoladzie lub Tartę ze śliwkami podawaną na ciepło z gałką Lodów Waniliowych i polewą czekoladową w zestawach z aromatyczną kawą Americano. – dodaje Elżbieta Grycan, właścicielka marki Grycan – Lody od pokoleń.
Najnowsza oferta sieci dostępna jest od 9 września do 27 października 2017 roku we wszystkich lodziarnio-kawiarniach w całej Polsce i zawiera dwie propozycje w cenie 18,90 zł:
- Deser Śliwka w Czekoladzie, w skład którego wchodzą 3 gałki lodów – Śliwka w Czekoladzie, Waniliowe oraz Sorbet ze Śliwek, bita śmietana, polewa czekoladowa oraz siekana gorzka czekolada i dwie rurki waflowe, podawany z kawą Americano.
- Tarta ze śliwkami, przygotowana z domowego kruchego ciasta i dojrzałych owoców, podawana na gorąco z gałką Lodów Waniliowych i polewą czekoladową w zestawie z kawą Americano.
Na wyspach w centrach handlowych dostępny jest zestaw Deser Śliwka w Czekoladzie z kawą Americano.