Targi żywności POLAGRA FOOD 2017 to dla branży spożywczej zwiastun trendów konsumenckich, kompleksowy przegląd ofert oraz promocja polskiej gospodarki. Eksperci nagrodzili najbardziej innowacyjną i doskonałą pod względem jakości żywność. Szeroka gama oferowanych produktów oraz dbałość o jakość i smak, sprawiają, że Sokołów jest producentem, którego wyroby mogą walczyć o najważniejsze nagrody w niemal każdej kategorii związanej z przetwórstwem mięsnym – podkreśla Mieczysław Walkowiak, wiceprezes Zarządu ds. Handlu i Marketingu.
Nagrodzone zostały:
- linia produktowa Kabanosy Międzynarodowe, w skład której wchodzą: Kabanosy francuskie, Kabanosy włoskie, Kabanosy amerykańskie, Kabanosy węgierskie, Kabanosy tureckie, Kabanosy argentyńskie oraz Kabanosy polskie. Została ona stworzona bez dodatku fosforanów i sztucznych barwników, z myślą o najbardziej wymagających konsumentach.
- linia produktowa Naturrino Wędzone, czyli Szynkę Wędzoną Naturrino, Schab Wędzony Natturrino oraz Boczek Wędzony Naturrino. Produkty z zielonym listkiem NATURRINO inspirowane naturą, charakteryzują się delikatnym smakiem, podkreślonym dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw oraz brakiem konserwantów, fosforanów czy glutaminianu sodu.
- Golonka wieprzowa ze skórą gotowana – krucha i soczysta, delikatna w smaku.
- Piersiówka Sokołowska z linii „Drób Premium”. Przygotowana z najwyższej jakości kurczaka, bogatego w białko, a dzięki naturalnym przyprawom wyróżnia się delikatesowym smakiem i łagodnym aromatem.
- Beef Jerky – przekąska mięsna ze specjalnie wyselekcjonowanej wołowiny, przeznaczona dla osób aktywnych ze względu na wysoką zawartość białka i niską tłuszczu.
Produkty Sokołowa cieszą się uznaniem i zaufaniem konsumentów, zdobywając wyróżnienia na najbardziej prestiżowych konkursach w Polsce.