Składniki (4 porcje):• Ryż jaśminowy marki Britta (2 woreczki)
• 2 pojedyncze piersi kurczaka (450 – 500 g)
• 250 g szpinaku baby
• 200 g pomidorów, np. koktajlowych
• 2 limonki
• 400 ml mleczka kokosowego
• 1–2 łyżki pasty curry czerwonej (pikantnej)
• 2 ząbki czosnku
• 1 łyżka oleju
• szczypiorek lub kolendra
• sól morska lub himalajska
• pieprz
Wykonanie: - Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę.
- Wlej olej na patelnię i rozgrzej ją, dodaj starty czosnek oraz pastę curry, następnie wymieszaj. Smaż jedną minutę, mieszając. Dodaj kurczaka i mieszając smaż kolejne 5 minut.
- Dodaj mleczko kokosowe, gotuj 5 minut.
- Dodaj pokrojone pomidorki oraz wypłukany szpinak. Mieszając gotuj kolejne 5 minut. Po tym czasie wciśnij do sosu jedną limonkę, dopraw solą i pieprzem (w zależności od gustu można też dodać więcej pasty curry).
- W międzyczasie ugotuj ryż jaśminowy marki Britta według zaleceń na opakowaniu.
- Curry podawaj wraz z ryżem jaśminowym marki Britta, ćwiartkami limonki pozostałej limonki. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem lub kolendrą.
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę:
www.britta.pl oraz na fanpage:
www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.
Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.