O tym, że mięso drobiowe jest smaczne i zdrowe, a także idealne dla osób uprawiających sport informowali przedstawiciele branży drobiarskiej podczas sobotniego pikniku „Poznaj Dobrą Żywność” organizowanego przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Krajowa Rada Drobiarstwa – Izba Gospodarcza przygotowała dla uczestników nie tylko drobiowe przysmaki, ale także szereg atrakcji zachęcających do aktywnego spędzania czasu.
Polskie produkty drobiowe są jednymi z najbardziej docenianych nie tylko w całej Unii Europejskiej, ale również w krajach trzecich. Podczas wielu spotkań, misji i wydarzeń KRD-IG wraz ze swoimi członkami promuje zalety mięsa drobiowego, podkreślając jego rolę w zrównoważonej diecie. Drób jest jednym z głównych elementów menu osób aktywnych, dlatego też podczas Pikniku Poznaj Zdrową Żywność KRD-IG zachęcała do spożywania drobiu i łączenia jego konsumpcji z aktywnością fizyczną i byciem „fit”.
„W ciągu kilku ostatnich lat zwiększyła się moda na zdrowy styl życia, na który składa się odpowiednio zbilansowana dieta, a także stała aktywność fizyczna, przyczyniająca się do poprawy naszej kondycji i sylwetki. Krajowa Rada Drobiarstwa – Izba Gospodarcza wychodzi naprzeciw oczekiwaniom, kreując nowy wizerunek konsumenta drobiu, jako człowieka aktywnego i świadomego tego, co je. Dlatego też jednym z naszych zadań jest informowanie społeczeństwa, o tym że polski drób, będący nr 1 w Europie, charakteryzuje się wysoką jakością i bezpieczeństwem produktu” – komentuje Łukasz Dominiak, Dyrektor Generalny Krajowej Rady Drobiarstwa – Izby Gospodarczej.
Podczas sobotniego pikniku na stoisku KRD-IG odwiedzający mogli spędzić czas w strefie aktywności fizycznej, gdzie znajdowały się m.in. przyrządy do ćwiczeń dla dzieci i dorosłych. Dla miłośników „strzelania” przygotowano bramki i piłki, a także zestawy tarcz i rzutek. Dodatkową atrakcją było stanowisko z urządzeniem do pomiaru siły mięśni oraz żyroskop. Ogromnym zainteresowaniem cieszyła się ścianka wspinaczkowa dla dzieci i dorosłych. Nad bezpieczeństwem uczestników czuwali profesjonalni instruktorzy. Z kolei o dietę uczestników zadbał znany szef kuchni Artur Moroz, który dla tych, którzy zdecydowali się spalić trochę kalorii przygotował nowocześnie przyrządzone dania z drobiu. Uczestnicy opuszczający stoisko KRD-IG wychodzili z przekonaniem, że mięso drobiowe jest nieodłączonym elementem diety osób dbających o zdrowie poprzez aktywność fizyczną.
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.