Nowości

Kluski na parze JAWO

Piątek, 09 czerwca 2017
Kluski na parze to doskonały pomysł na szybki i smaczny obiad. Jest to tradycyjne danie, które w zależności od regionu Polski znane jest również pod innymi nazwami np. pampuchy, parowce czy kluski drożdżowe. Wyglądem przypominają bułki, przygotowuje się je z ciasta drożdżowego, które następnie gotuje się na parze. To sycąca propozycja, która urozmaici codzienne menu świetnie zastępując ziemniaki.
Kluski na parze Jawo mają delikatne, puszyste ciasto, a po ugotowaniu są sprężyste, aromatyczne, pulchne i miękkie. Wspaniale smakują zarówno serwowane na słodko np. polane roztopionym masłem i oprószone cukrem oraz cynamonem, jak i w wersji wytrawnej z pikantnym gulaszem wołowym, czy sosem pieczarkowym.

Kluski Jawo przygotowuje się błyskawicznie, wystarczy podgrzać je na parze pod przykryciem lub w kuchence mikrofalowej, są gotowe w 3 minuty.

Warto podkreślić, że w składzie produktu nie ma żadnych substancji konserwujących ani barwników.
    
Firma: Jawo Sp. z o.o.
Produkt: Kluski na parze
Gramatura: 350 g
Cena: ok. 4,5 zł.



tagi: JAWO , kluski na parze ,