Nowy Sernik Śmietankowy z dodatkiem naturalnej wanilii to wyjątkowe połączenie puszystego pieczonego ciasta z masą sernikową przygotowaną na zimno z bitą śmietaną i wzbogaconą brzoskwiniami. Ciasto można przygotować na bazie twarogu lub serka homogenizowanego.
„Niezmiennie ogromną popularnością wśród ciast wypiekanych w polskich domach cieszy się sernik, jego wyjątkowy zapach szczególnie wyczekiwany jest w okresie świąt. Mamy nadzieję, że nowy Sernik Śmietankowy przypadnie do gustu naszym klientom. Dodatek naturalnej wanilii uszlachetnił delikatny smak ciasta, którego przygotowanie, dzięki odpowiednim proporcjom składników i klarownej instrukcji, jest bardzo proste” – podsumowała Lidia Jarocka, Product Manager Dr. Oetker Polska.
W jednym opakowaniu Sernika śmietankowego znajduje się 220 gram ciasta, 160 gram masy sernikowej i 10 gram cukru pudru do posypania ciasta. Wystarczy dodać masło, jaja, śmietankę, brzoskwinie i twaróg z wiaderka lub serek homogenizowany.
Sernik śmietankowy, podobnie jak inne ciasta w proszku Dr. Oetkera nie zawiera konserwantów, ponieważ powstał ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Sugerowana cena detaliczna produktu: 7,9 zł
Dane logistyczne: