Szacowana wielkość produkcji wyrobów cukierniczych to 10-15 tys. ton rocznie. Nowy zakład sfinansowany został przez Krajową Spółkę Cukrową (KSC), która posiada 100 proc. udziałów Fabryki Cukierków „Pszczółka”. Inwestycja kosztowała KSC 153 mln zł.
tagi: Fabryka Cukierków , Pszczółka , nowoczesna fabryka , Krajowa Spółka Cukrowa , KSC ,
Czas deklaracji się skończył, teraz liczy się działanie...
Inwestycja o wartości ponad 25 milionów euro pozwoliła na...
W maju 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach...
Podrożeć mogą produkty spożywcze...
Eksperci apelują o mądre instrumenty wsparcia...
Problemem są też niejasne ich interpretacje...
Firmy apelują o szybkie wdrożenie przepisów...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...