Zakłady Mięsne „Olewnik-Bis” Sp. o.o. zdecydowały się na przeprowadzenie zwolnień grupowych w śród pracowników zakładu, których przyczyną jest pożar znacznej części Zakładu produkcyjnego, mający miejsce w Świerczynku 1 stycznia 2017 r. – poinformowała spółka w komunikacie.
Skutki pożaru uniemożliwiają obecne pełne funkcjonowanie Zakładu Pracy i utrzymanie zatrudnienia na dotychczasowym poziomie. Decyzja ta – niewątpliwie trudna tak w wymiarze społecznym, jak i ekonomicznym, jest jednakże decyzją konieczną w obecnym stanie rzeczy i ma na celu zapewnienie dalszego istnienia ekonomicznego podstaw działalności przedsiębiorstwa – czytamy dalej w komunikacie.
Przedstawiciele załogi uzgodnili i podpisali z pracodawcą porozumienie dotyczące zwolnień grupowych. W trakcie negocjacji przedstawicielom załogi udało się ograniczyć liczbę Pracowników którzy zostaną objęci redukcją zatrudnienia.
W ubiegłym roku uchwalono 14 tys. stron nowego prawa....
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.