Wiarygodny dietetykZ badań przeprowadzonych na zlecenie California Prune Board w Polsce wynika, że ponad 70 proc. ankietowanych kobiet jako największy autorytet w dziedzinie zdrowego żywienia wskazuje właśnie dietetyka. Zatem kluczowe jest aby ta grupa specjalistów miała dostęp do najnowszej wiedzy oraz sprawdzonych informacji. Projekt e-newslettera to część programu komunikacyjnego California Prune Board prowadzonego w całej Europie. Inicjatywa skierowana jest do ekspertów w dziedzinie ochrony zdrowia oraz żywienia i służy wymianie najnowszych informacji nt. właściwości odżywczych suszonej śliwki.
Jako producent owoców wysokiej jakości, bogatych w unikalne właściwości odżywcze, branża suszonej śliwki z Kalifornii jest naturalnym partnerem dla środowiska dietetyków i specjalistów w dziedzinie ochrony zdrowia. Od wielu lat inwestujemy w badania naukowe, dzięki którym wiemy coraz więcej o wpływie suszonej śliwki na zdrowie człowieka. Współpracujemy z ekspertami ds. żywienia w całej Europie i zależy nam aby specjaliści dostęp do sprawdzonych źródeł wiedzy, gdzie znajdą najnowsze i rzetelne informacje – komentuje uruchomienie e-newslettera Esther Ritson-Elliott, European Marketing Director, California Prune Board (Europe).
Owoc z certyfikatemSuszone śliwki to obecnie jedyny naturalny, pełnowartościowy suszony owoc, co do którego Komisja Europejska wydała oświadczenie. Spożywanie 100g śliwek kalifornijskich dziennie, jako część zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia, wpływa na zdrowe funkcjonowanie jelit.
Dostęp do e-newslettera można znaleźć pod adresem:
http://californiaprunes.pl/centrum-zasobow/dietetycy-ochrona-zdrowia/