Z rynku FMCG

Warsztaty kulinarne z Lazurem

Poniedziałek, 07 listopada 2016
Koktajl serowo-owocowy, dip jogurtowo-lazurowy, polędwiczki w lazurowej glazurze albo lody waniliowe z chili i serem Lazur to tylko niektóre z dań, które przygotowali uczestnicy prasowych warsztatów serowarsko-kulinarnych, które odbyły się 14 października w Smolna 8 Studio w Warszawie.
Uczestnicy spotkania przekonali się, że Lazur to jedyny w swoim rodzaju ser, który nawet z prostej potrawy pozwala wykreować wyrafinowane danie. Warsztaty na Smolnej – na najwyższym, 19 poziomie i z widokiem na niebo, szczyptą humoru i sporą garścią anegdot doprawił Gieno Mientkiewicz, pełniący obowiązki szefa kuchni.

Gieno Mientkiewicz przygotował pyszne i proste w realizacji przepisy z wykorzystaniem serów Lazur, które użyte zostały na wiele sposobów – zarówno jako integralny składnik dań, jak i dodatek, zawsze jednak z tym samym efektem – ich obecność zdecydowanie podnosiła walory smakowe potraw.

Gienowi towarzyszyła dietetyk Karolina Białek, czyli Dietetyczna Pani Domu. Wskazała na sery Lazur jako na nieocenione źródło białka, wapnia i fosforu, jak również magnezu, potasu i sodu oraz witamin młodości: A i E. Jak wielokrotnie podkreślała, sery Lazur stanowią wartościowe uzupełnienie zbilansowanej diety.


tagi: Lazur , ser , warsztaty kulinarne ,