Koktajl serowo-owocowy, dip jogurtowo-lazurowy, polędwiczki w lazurowej glazurze albo lody waniliowe z chili i serem Lazur to tylko niektóre z dań, które przygotowali uczestnicy prasowych warsztatów serowarsko-kulinarnych, które odbyły się 14 października w Smolna 8 Studio w Warszawie.
Uczestnicy spotkania przekonali się, że Lazur to jedyny w swoim rodzaju ser, który nawet z prostej potrawy pozwala wykreować wyrafinowane danie. Warsztaty na Smolnej – na najwyższym, 19 poziomie i z widokiem na niebo, szczyptą humoru i sporą garścią anegdot doprawił Gieno Mientkiewicz, pełniący obowiązki szefa kuchni.
Gieno Mientkiewicz przygotował pyszne i proste w realizacji przepisy z wykorzystaniem serów Lazur, które użyte zostały na wiele sposobów – zarówno jako integralny składnik dań, jak i dodatek, zawsze jednak z tym samym efektem – ich obecność zdecydowanie podnosiła walory smakowe potraw.
Gienowi towarzyszyła dietetyk Karolina Białek, czyli Dietetyczna Pani Domu. Wskazała na sery Lazur jako na nieocenione źródło białka, wapnia i fosforu, jak również magnezu, potasu i sodu oraz witamin młodości: A i E. Jak wielokrotnie podkreślała, sery Lazur stanowią wartościowe uzupełnienie zbilansowanej diety.
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.