Nowości

Orzechy makadamia – „maślana” nowość w ofercie HELIO

Poniedziałek, 24 października 2016
Firma HELIO - producent bakalii, wprowadził do swojej oferty orzechy makadamia. Charakteryzują się one delikatnym maślanym smakiem, a w swoim wnętrzu kryją ważne dla organizmu witaminy i minerały.
Zawarte w orzechach witaminy A i B pomagają zachować zdrową skórę, potas odpowiada za regulowanie ciśnienia krwi, natomiast fosfor pomaga utrzymywać zdrowe i mocne kości. Orzechy makadamia to również źródło ważnego dla układu pokarmowego błonnika.

Ze względu na swój smak, orzechy makadamia są często wykorzystywane do wypieków oraz słodkich kremów. Doskonale nadają się również jako dodatek do dań obiadowych - dobrze komponują się w sosach z czosnkiem i anchois. Sprawdzą się również w przepisie na zupę krem.

Nowość w ofercie firmy HELIO dostępna jest w poręcznym opakowaniu 70g. Dzięki niewielkim rozmiarom możemy mieć je zawsze przy sobie w torbie lub kieszeni kurtki.

Orientacyjna cena za opakowanie (70g) wynosi około 14 zł



tagi: HELIO , orzechy makadamia , maślana ,