Kategorie produktów

Druga edycja ogólnopolskich warsztatów „Kulinarnie Mocni”

Piątek, 14 października 2016 HURT & DETAL Nr 10/128. Październik 2016
McCormick Polska, właściciel marek Kamis i Galeo oraz Federacja Polskich Banków Żywności rozpoczęły drugą edycję warsztatów „Kulinarnie Mocni”.
Od jesieni 2015 r. do późnej wiosny 2016 r. odbyło się ponad 5,2 tys. warsztatów poświęconych kwestiom ekonomicznym, dietetyce, kulinariom i niemarnowaniu jedzenia. Zajęcia w tym roku obejmują 3 bloki tematyczne: chleb i dodatki do chleba; kasza, ryż i makarony oraz dania jednogarnkowe. 25 przeszkolonych edukatorów organizuje w całej Polsce 300 warsztatów z wykorzystania przypraw i ziół w diecie. McCormick Polska wspiera Banki Żywności i projekt „Kulinarnie Mocni” organizacyjnie i finansowo. Warsztaty prowadzi szef kuchni Kamis, Maciej Wawryniuk.


tagi: McCormick Polska , Kulinarnie Mocni , ogólnopolskie warsztaty , Federacja Polskich Banków Żywności ,