Polacy bardzo często sięgają po przekąski, co udowadnia m.in. raport opracowany przez Instytut Badawczy ARC Rynek i Opinia „Od jedzenia humor się zmienia” (prezentacja graficzna dostępna pod adresem
http://kupiec.pl/zdrowainspiracja/od-jedzenia-humor-sie-zmienia/). Wśród najczęściej wybieranych przekąsek są głównie słodycze, takie jak batoniki, ciasteczka czy drożdżówki. Odpowiadając na preferencje konsumentów, Kupiec prezentuje nowość produktową - wafelki ryżowe w polewie jogurtowej. Ta propozycja idealnie sprawdzi się jako samodzielna przekąska lub baza pod desery.
Wafelki są pożywne i lekkie, nie zawierają glutenu. Wypiekane z całych ziaren brązowego ryżu, zachowują te same składniki, co w ryżu naturalnym. Dzięki temu każda porcja to źródło cennych witamin i składników odżywczych. Produkt jest naturalny – nie zawiera konserwantów, żadnych szkodliwych substancji ani ulepszaczy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna – 479 kcal
Tłuszcze – 21,2 g
Węglowodany - 63,8 g
Białko – 6,5 g