• 2 kostki serka topionego SERTOP
• 1 puszka pomidorów/ pół kg świeżych pomidorów
• 100 g kwaśnej śmietany
• 100g słodkiej śmietany
• kilka kropel soku z cytryny
• pieprz, sól oraz ostra papryka
Przygotowanie:
Pomidory z puszeczki albo świeże bez skóry miksujemy razem z serkiem, śmietanką (pół na pół: słodka i kwaśna) i kilkoma kroplami soku z cytryny w blenderze, przyprawiamy do smaku pieprzem, ostrą papryką oraz solą. I gotowe! Taki koktajl świetnie nadaje się na cieplejsze dni, jako chłodnik.
Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl
Autor: Sonia
tagi: Sertop , krem pomidorowy , przepisy kulinarne ,
Ceny kakao na światowych giełdach szybko się nie...
Wśród Polaków, którzy będą grillować w majówkę, 88,7%...
Przychody gastronomiczne restauracji pod szyldami SPHINX...
Bilans integracji z UE jednoznacznie na plus...
Sektorami przyszłości są nowe technologie i zielona...
41 proc. skorzystało z dotacji unijnych, a 58 proc. ma to w...
Głównie w domu, odpoczywając, a jeśli na wyjedzie, to...
Niezbędna jest budowa agroportów i rozwój połączeń...