Nowości

Sertop - Krem pomidorowy

Poniedziałek, 23 maja 2016
Składniki:

•    2 kostki serka topionego SERTOP
•    1 puszka pomidorów/ pół kg świeżych pomidorów
•    100 g kwaśnej śmietany
•    100g słodkiej śmietany
•    kilka kropel soku z cytryny
•    pieprz, sól oraz ostra papryka

Przygotowanie:
Pomidory z puszeczki albo świeże bez skóry miksujemy razem z serkiem, śmietanką (pół na pół: słodka i kwaśna) i kilkoma kroplami soku z cytryny w blenderze, przyprawiamy do smaku pieprzem, ostrą papryką oraz solą. I gotowe! Taki koktajl świetnie nadaje się na cieplejsze dni, jako chłodnik.

Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

Autor: Sonia


tagi: Sertop , krem pomidorowy , przepisy kulinarne ,