Wiadomości

„MAJONEZY Kętrzyn” z certyfikatami BRC i IFS

Piątek, 22 kwietnia 2016
Firma otrzymała dwa prestiżowe zaświadczenia dotyczące bezpieczeństwa i najwyższej jakość jej produktów. – To formalne uznanie najlepszych standardów, jakie od dawna stosujemy – mówi Waldemar Pokojski, prezes zarządu.
Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa „MAJONEZY” w Kętrzynie otrzymała dwa prestiżowe certyfikaty BRC i IFS potwierdzające najwyższą jakość i bezpieczeństwo jej produktów. Ich przyznanie poprzedził wnikliwy audyt przeprowadzony przez zewnętrzną jednostkę certyfikującą z TÜV Rheinland Polska. Obejmował produkcję majonezów i musztard oraz koncentratów ciast.

- Poddaliśmy się ocenie zewnętrznych specjalistów i uzyskaliśmy najwyższą  ocenę – mówi prezes Waldemar Pokojski. – Nie miałem najmniejszych wątpliwości, że zdamy ten test celująco, ponieważ jesteśmy zorientowani na klienta i jego potrzeby. Warto podkreślić, że od razu otrzymaliśmy aż dwie znaczące certyfikacje, obejmujące wiele szczegółowych aspektów naszej działalności. To formalne potwierdzenie wysokich standardów, jakie stosujemy od wielu lat. We wszystkim, co robimy, na każdym etapie zawsze najważniejsza jest dla nas jakość i bezpieczeństwo  naszych produktów, co finalnie przekłada się  na zadowolenie klientów.

Firma konsekwentnie rozszerza dystrybucję, starając się, aby produkty były dostępne w sklepach na terenie całej Polski. - Certyfikaty uwiarygodniają nasze produkty nie tylko w oczach konsumentów, ale i handlowców co jest dla nas  niezmiernie ważne - dodaje prezes Waldemar Pokojski. - Certyfikacja systemów  BRC i IFS  otwiera przed firmą możliwości w nawiązaniu nowych kontaktów handlowych w kraju, jak i perspektywy zaistnienia na  rynkach zachodnich.



tagi: Majonezy Kętrzyn , certyfikat , BRC , IFS ,