Nowości

Smakoszom dedykowane – czyli Oliwy smakowe Extra Vergine od Olitalia

Wtorek, 19 kwietnia 2016
Różnorodność posiłków, idąca w parze ze zdrowym sposobem przygotowania to bitwa, którą nie raz musimy stoczyć w kuchni. Smak zwycięstwa w kulinarnych zmaganiach osiągalny jest jednak na wyciągnięcie ręki. Kuchenną rewolucję przeprowadzą Oliwy smakowe Extra Vergine od Olitalia. Dzięki nim, przyrządzając posiłki, na zawsze zażegnamy rutynę i zadbamy o zdrowie nasze i domowników.
Dania zjedzone ze smakiem

Pięć wariantów Oliw – Czosnek, Czosnek & Chili, Trufle, Bazylia oraz Cytryna pozwolą każdego dnia doświadczać zupełnie nowych, do tej pory nieodkrytych przez nas doznań smakowych. Dania skropione każdą z Oliw zapewniają ucztę jednak nie tylko dla jednego zmysłu. Docenimy niepowtarzalny smak jak również zapach - ziół, przypraw i owoców. Dzięki idealnemu balansowi smaku, aromatu i konsystencji, Oliwy aromatyzowane od Olitalia można wykorzystać w kuchni do wszystkiego.  Sos na bazie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia z czosnkiem i papryczką chili to wyśmienite połączenie smaków charakterystycznych dla kuchni basenu Morza Śródziemnego. Stanowi rewelacyjny dodatek do sałatek, makaronów, gotowanych warzyw oraz dań z owoców morza i mięsa.  Oliwa z oliwek z bazylią wzbogaci dania charakterystyczne dla kuchni włoskiej w tym sałatki z pomidorów i sera mozzarella  "Caprese" czy pizzy Margherita. Idealny jako baza do prawdziwie śródziemnomorskiego sosu pomidorowego, pyszny na chlebie lub jako przyprawa do mięsa, ryb i warzyw. Sos na bazie oliwy z oliwek i wykwintnych trufli jest najbardziej wyrafinowaną spośród aromatyzowanych oliw. Zaledwie kilka kropli tej złocistej przyprawy nada zdecydowanego smaku i przyjemnego aromatu wszelkim daniom. Uszlachetni nawet tak proste potrawy jak makaron lub bruschetta. Natomiast Oliwa od Olitalia o cytrynowym aromacie idealnie komponuje się z sałatkami, rybami i owocami morza.

Extra Vergine, Extra jakość

98 % każdego z produktu stanowi niepowtarzalnej jakości, doskonała gatunkowo oliwa z pierwszego tłoczenia produkowana we Włoszech. Pozyskiwana jest ona  bezpośrednio ze świeżych, dojrzewających w słońcu oliwek, wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. 2 % stanowią naturalne aromaty cytryny, czosnku, chili, bazylii a także suszony czosnek, chili lub bazylia liofilizowana. W przypadku Oliwy z oliwek - Trufle aromat trufli to 1 %, pozostałe 99 % to wyłącznie czysta, naturalna oliwa. Najwyższą jakość zapewnia tłoczenie świeżych oliwek na zimno, co w praktyce oznacza brak poddawania produktu procesom chemicznym, wyklucza użycia konserwantów, sztucznych dodatków.  Długą przydatność do spożycia gwarantują także butelki z ciemnego szkła, do których jest rozlewana Oliwa z oliwek Olitalia, chroniące przed działaniem czynników zewnętrznych, głównie światła.  250 ml to wielkość, która zapewni świeżość produktu, nie zajmuje wiele miejsca, tym samym umożliwiając nam posiadanie w swojej kolekcji szerokiej gamy specjałów. 

Gotując dania z oliwami aromatyzowanymi Extra Vergine od Olitalia już nigdy nie będziemy musieli obejść się smakiem. Sukces kulinarny gwarantowany!

Po więcej informacji i na temat pysznych i zdrowych produktów zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Oliwa Extra Vergin – Cytryna
Pojemność: 250 ml
Cena rekomendowana: 18,49 zł

Oliwa Extra Vergin – Czosnek
Pojemność: 250 ml
Cena rekomendowana: 18,49 zł

Oliwa Extra Vergin – Czosnek & Chilli
Pojemność: 250 ml
Cena rekomendowana: 18,49 zł

Oliwa Extra Vergin – Bazylia
Pojemność: 250 ml
Cena rekomendowana: 18,49 zł

Oliwa Extra Vergin - Trufle
Pojemność: 250 ml
Cena rekomendowana: 18,49 zł



tagi: Extra Vergine , Olitalia , oliwa ,