Sery Hochland „Na gorąco!” zostały wyróżnione tytułem DOBRA MARKA 2016 – Jakość, Zaufanie, Renoma – w kategorii ODKRYCIE ROKU. Nagrody i wyróżnienia zdobywane przez produkty z oferty Hochland są potwierdzeniem ich wysokiej jakości, docenianej przez konsumentów, o czym rozmawiamy z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services Managerem w Hochland Polska.
Co oznacza wyróżnienie DOBRA MARKA 2016 – Jakość, Zaufanie, Renoma – w kategorii ODKRYCIE ROKU?
Hochland „Na gorąco!” zdobywa serca i podniebienia konsumentów i coraz częściej gości w ich lodówkach i na stołach! Wyróżnienie to przyznawane jest najbardziej innowacyjnym, rozwojowym i rozpoznawalnym markom obecnym na polskim rynku. W ramach Programu Dobra Marka już po raz siódmy zostały przeprowadzone badania mające na celu określenie wartości, aktywności oraz rozpoznawalności poszczególnych brandów. Przedmiotem analiz, dokonanych między innymi na podstawie ogólnodostępnych źródeł, objęte zostały głównie: pozycja rynkowa poszczególnych marek i ich progres, jakość prezentowana przez dany produkt lub usługę oraz stopień zaufania konsumentów i klientów. Organizatorem Programu Dobra Marka są Biznes Trendy przy dzienniku Rzeczpospolita. Nasza nowość Hochland „Na gorąco!” to propozycja dla tych, którzy w kuchni cenią wyśmienity smak i wygodę przyrządzania posiłków. Nowe sery są idealne na śniadanie, jako przekąska w ciągu dnia czy na kolację. To uniwersalny, wygodny sposób na oryginalne przekąski i potrawy, które dodadzą pozytywnej energii. Od początku roku w różnych mediach (telewizja, kino, internet, nośniki zewnętrzne, punkty sprzedaży) trwa intensywne wsparcie dla plastrów Hochland „Na gorąco!”. Efektem tego wsparcia jest rosnące zainteresowanie produktem ze strony konsumentów, którzy coraz częściej sięgają po naszą nowość na sklepowych półkach.
Co jest sekretem Hochland „Na gorąco!”?
Ser to absolutna podstawa! Hochland „Na gorąco!” to grube plastry sera, duża ilość dodatków i bogaty smak! To głównie atuty nowej linii Hochland, które sprawiają, że jest to idealny produkt do przyrządzenia szybkich i smacznych dań na gorąco. Pyszne plastry dostępne są w trzech wariantach. Ser z szynką i pieczarkami to gratka dla zwolenników tradycyjnych smaków. Fanom pełnej aromatu kuchni śródziemnomorskiej przypadnie do gustu wersja z pomidorami i ziołami. Z kolei miłośnicy wyrazistych smaków pokochają pikanterię sera z salami i chili.
Jak ważna jest jakość dla Hochland Polska?
Dbałość o jakość produktów Hochland Polska zaczyna się od surowców i opakowań, przez proces produkcji, magazynowania, transportu, aż do dostarczenia produktu do rąk konsumenta. Firma wykorzystuje sprawdzone surowce pozyskiwane w ramach współpracy z dostawcami, a produkcja odbywa się zgodnie z wymaganiami uznanych międzynarodowych standardów potwierdzonych certyfikatami: IFS (International Food Standard) oraz BRC (British Retail Consortium). Certyfikaty jakościowe potwierdzają, że zakłady Hochland Polska funkcjonują w sposób gwarantujący odpowiedni poziom jakości i bezpieczeństwo produktów, nie pozwalają też zapomnieć o ciągłym doskonaleniu. Hochland Polska dba o dostarczanie klientom produktów o wysokich walorach smakowych, pozwalających komponować codzienny jadłospis w zdrowy i zbilansowany sposób.
Czy moda na gotowanie sprzyja rozwojowi kategorii serów?
Jedząc dużo serów chronimy organizm przed osteoporozą. Ponadto wapń jest niezbędny do prawidłowej pracy serca, regulując m.in. kurczliwość mięśni, krzepnięcie krwi oraz obniżając cieśninie krwi. Coraz modniejszy staje się trend powrotu do prostych, domowych smaków, a jednocześnie odkrywanie nowości. Tempo życia jest coraz szybsze, coraz większa ilość osób zaczyna preferować zdrowy styl życia, zdrowe odżywianie, większą ilości sportu, co wpływa na poszukiwanie szybkich i wygodnych rozwiązań w produktach spożywczych. Sery powodują przypływ energii i dobre samopoczucie. Jest to zasługą kwasu glutaminowego i witaminy B12, które uczestniczą w produkcji neuroprzekaźników, dających uczucie odprężenia. Dzięki witaminie B12 jesteśmy też odporniejsi na stresy, wydajniej pracują nasze szare komórki poprawiając pamięć i koncentrację. Zwiększa się też wytwarzanie krwinek czerwonych, co zapobiega anemii.
Pomysłów na dania z serem jest niezliczenie wiele. Stąd warto odnowić nasze dotychczasowe dania, czyniąc je bardziej pełnowartościowymi, zdrowszymi, ale przede wszystkim smaczniejszymi! Zachęcam do eksperymentowania z serami Hochland, bo to jest pyszne! Nasza strategia zakłada zaoferowanie ciekawych produktów dla każdego klienta. Do portfela marek dostępnych w Polsce należą najpopularniejsze sery – m.in. Hochland, Almette, czy Valbon.
Dziękuję za rozmowę.
Monika Dawiec