Nowości

CYKORIA – jajka w majonezie

Poniedziałek, 21 marca 2016
Składniki dla 4 osób:
•    4 jajka
•    2 łyżki majonezu
•    2 plastry szynki
•    1-2 zielone cebulki dymki
•    Sól
•    Pieprz  mielony CYKORIA
•    Do dekoracji: roszponka lub natka pietruszki, rzeżucha, szczypiorek

Przygotowanie. Jajka gotujemy na twardo a następnie kroimy każde z nich wzdłuż, nie niszcząc skorupek. Wydrążamy delikatnie środek jajka i kroimy go w kostkę razem z szynką. Dymkę szatkujemy tasakiem. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Masę przekładamy do skorupek i dekorujemy kawałkami roszponki.

Smacznego!


tagi: Cykoria , jajka w majonezie , przepis ,