Tegoroczna edycja targów odbywa się pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krzysztofa Jurgiela oraz prezesa Agencji Rynku Rolnego Łukasza Hołubowskiego.
WorldFood Warsaw na stałe wpisało się do kalendarza międzynarodowych wystaw biznesowych sektora spożywczego. Świadczy o tym rosnąca z roku na rok liczba wystawców i duże zainteresowanie firm zagranicznych. W tym roku udział w targach zgłosili wystawcy między innymi z Francji, Tajlandii, Ukrainy, Belgii, Sri Lanki, Korei, Chin, Litwy, Niemiec czy Indii. Liczną reprezentację stanowią także polskie przedsiębiorstwa.
Udział w targach WorldFood Warsaw przynosi wiele korzyści. Wśród nich jest możliwość nawiązania nowych kontaktów biznesowych z partnerami z kraju i zagranicy, szansa na rozszerzenie współpracy z sieciami handlowymi, promocja przedsiębiorstw i ich oferty. Dodatkowym atutem jest bogaty program merytoryczny targów, który umożliwi zapoznanie się z najnowszymi trendami.
„Serdecznie zapraszamy do udziału w III edycji targów WorldFood Warsaw przedstawicieli biznesu spożywczego – producentów, dystrybutorów, importerów i eksporterów żywności, napojów i dodatków, a także firmy oferujące technologie dla sektora spożywczego i instytucje działające na rzecz branży” – zachęca Agnieszka Szpaderska, manager targów.
WorldFood Warsaw tworzone jest w myśl zasady „myśl lokalnie, działaj globalnie”. Dlatego też organizatorzy nawiązali współpracę z kluczowymi instytucjami i organizacjami branżowymi.
Firmy zainteresowane udziałem w targach w roli wystawców mogą przesyłać swoje zgłoszenia do 21 marca. Więcej informacji: Agnieszka Szpaderska, tel. 222 395 66 93, agnieszka@worldfood.pl www.worldfood.pl Fot: worldfood.pl