Nowości

Wiosenne oczyszczenie – jak zdrowo przywitać nowy sezon?

Wtorek, 23 lutego 2016
Początek wiosny to doskonały czas, by wprowadzić kilka pozytywnych zmian w naszym codziennym życiu. Ważne jest, by skupić się nie tylko na włączeniu do menu produktów zdrowych, ale także zdecydować się na ograniczenie lub wykluczenie tych szkodliwych. Zamiennikiem dla zawierającej dużo kofeiny kawy stanie się równie pyszna w smaku, niemniej bardzo łagodna dla organizmu CYKORIADA.
Kwitnące zdrowie

Zdrowy tryb życia nie zawsze musi kojarzyć się tylko i wyłącznie z restrykcyjną dietą i wyczerpującymi treningami. Wystarczy nieco lżejsze menu oraz niekoniecznie intensywne, ale regularne ćwiczenia, by skutecznie wzmocnić nasz organizm od wewnątrz oraz poprawić samopoczucie. Rewidując codzienny jadłospis ważne jest, by spożywać większą ilość mniejszych porcji, lecz w krótszych odstępach czasu. Zbawienny wpływ na nasze zdrowie wywrze również picie dużej ilości wody oraz częste sięganie po świeże owoce i warzywa. W kwestii ćwiczeń warto zacząć małymi krokami, przykładowo zmieniając windę na schody lub raz w tygodniu samochód na rower. Z czasem, kiedy nasze ciało pokocha ruch, przyjdzie pora na intensywniejszy wysiłek – mówi dietetyk, Karolina Gierek. Wiele korzyści przyniesie również ograniczenie substancji, które przynoszą naszemu zdrowiu znacznie więcej szkody, niż pożytku. Do ich grona zaliczyć można między innymi mocną, czarną kawę, która w nadmiarze może przyczynić się do osłabienia układu sercowo-naczyniowego oraz powodować niestrawność, zgagę i wzdęcia. Nadużywanie kofeiny często obniża także jakość życia, wywołując tzw. „zdenerwowanie kofeinowe”, prowadzące do zaburzeń na tle nerwowym, do których zaliczyć można m. in. stany lękowe, nerwicę oraz bezsenność – dodaje ekspert.

Siła wprost z natury

Smaczną, delikatną oraz pozbawioną toksyn alternatywą dla obciążającej organizm kawy jest CYKORIADA, powstająca na bazie ekstraktu ze ściśle wyselekcjonowanych korzeni cykorii. Dzięki złożonym procesom duszenia oraz prażenia odznacza się ona głębokim smakiem, idealnie naśladującym aromat palonej małej czarnej. Z tą różnicą, że zamiast szkodzić, poprawi dodatkowo stan naszego zdrowia, za sprawą zawartej w cykorii inuliny, która pozytywnie wpływa na florę bakteryjną jelit, chroni układ odpornościowy oraz pomaga zadbać o właściwy poziom cukru i cholesterolu we krwi.

Zmieniając codzienne nawyki żywieniowe na lepsze, decydując się częściej na aktywność fizyczną oraz zastępując mocną kawę CYKORIADĄ przyspieszymy oczyszczanie naszego organizmu z niepożądanych toksyn oraz szybko dostrzeżemy poprawę zarówno naszego zdrowia, jak i samopoczucia.


CYKORIADA® Ekstrakt
Masa netto: 200 g
Cena brutto: ok. 9 zł

CYKORIADA® Instant
Masa netto: 100 g
Cena brutto: ok. 6,60 zł




Wyłącznym dystrybutorem CYKORIADY jest ORGANIKA-AGRARIUS Sp. z o.o. Firma powstała w styczniu 2008 roku i specjalizuje się w dystrybucji organicznych preparatów dla rolnictwa na rynku polskim i europejskim. ORGANIKA-AGRARIUS Sp. z o.o. z roku na rok poszerza asortyment o skuteczne i sprawdzone produkty. W 2015 roku rozbudowała ofertę o dział spożywczy, wprowadzając na rynek unikalny substytut kawy, CYKORIADĘ.

ORGANIKA-AGRARIUS Sp. z o. o.
ul. Leśna 7, Dybawka
37-741 Krasiczyn
www.cykoriada.pl


karolina_gierek_mgr_dietetyk.jpgKarolina Gierek

Absolwentka studiów magisterskich na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu, na kierunku Dietetyka. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Specjalizuje się w leczeniu nadwagi, otyłości, chorób dietozależnych oraz osób aktywnych fizycznie, a także z niedowagą. Zajmuje się również planowaniem żywienia dla kobiet w ciąży i karmiących oraz dzieci i młodzieży. Właścicielka i dietetyk w Poradni Dietetycznej we Wrocławiu oraz Środzie Śląskiej - Karolina Gierek Dobry Dietetyk.














tagi: Cykoriada ,