Nowości

Lazur with love

Piątek, 12 lutego 2016
Jak wyrazić miłość ukochanej osobie? A może tworząc słodki afrodyzjak – aksamitny krem czekoladowy z serem pleśniowym. Przygotowany własnoręcznie, z pewnością uwiedzie niejedno podniebienie.
Zainspiruj się przepisem!  

Krem czekoladowy z serem pleśniowym

Składniki:
• 200 ml śmietanki kremówki 36%
• 220 g czekolady gorzkiej
• 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny

Sposób przygotowania:
1. Podgrzać śmietankę, dodać pokruszony ser pleśniowy Lazur Błękitny i dalej podgrzewać aż do rozpuszczenia.
2. Zdjąć z palnika, dodać rozdrobnioną czekoladę, mieszać do uzyskania pożądanej konsystencji. Wystudzony krem przełożyć do słoiczka.

Ser pleśniowy Lazur Błękitny to połączenie tradycyjnego, zdecydowanie słonego smaku i łagodnego, grzybowego aromatu. Jego kruchy, kremowy miąższ niebanalnie inspiruje przy tworzeniu wielu dań. Dodany do sosów i zup nadaje im subtelną spoistość, delikatnie podkreśla walory smakowe makaronów, zapiekanek, warzyw, ryb i wielu gatunków mięs, a deserom dodaje wyrafinowania.

Słodkich Walentynek!


tagi: Lazur , produkty , ser ,