Z rynku FMCG

Międzynarodowy Dzień Walki z Cukrzycą - mięsa i wędliny w profilaktyce cukrzycy i zdrowym żywieniu

Wtorek, 01 grudnia 2015
SOKOŁÓW S.A. jest partnerem akcji społecznej, promującej prozdrowotne zachowania w profilaktyce cukrzycy, zainicjowanej przez Koalicję na Rzecz Walki z Cukrzycą.
Z okazji Międzynarodowego Dnia Walki z Cukrzycą Sokołów S.A. przygotował serię filmów z profesjonalnymi poradami dietetyka oraz relacje z warsztatów kulinarnych dla cukrzyków. Filmy są dostępne na kanale YouTube Sokołow TV https://www.youtube.com/playlist?list=PLvlHc2OcB3lF54-OVCiE_9JB5WIFT1N_P i mogą stać się dobrym początkiem nowego stylu życia i jedzenia, tym bardziej, że produkty firmy Sokołów, takie jak „Uczta Qulinarna – wołowina z Sokołowa”, powstają już z uwzględnieniem potrzeb konsumenta diabetyka.

W Polsce choruje na cukrzycę ponad 3 mln osób. Zdecydowana większość – około 90% – to chorzy z cukrzycą typu 2. Na cukrzycę typu 1 choruje w Polsce około 180 000 osób, a ten typ choroby najczęściej rozpoznawany jest pomiędzy 10. a 14. rokiem życia. Jednym z ważnych elementów profilaktyki i leczenia obu typów cukrzycy jest odpowiednio dobrana dieta.

Wychodząc naprzeciw potrzebom swoich klientów, Sokołów S.A. włączył się szeroko w akcję edukacyjną i informacyjną dotyczącą żywienia diabetyków. Sokołów S.A. wprowadza na rynek coraz więcej produktów przyjaznych diabetykom, np. seria Naturrino czy linia produktów „Uczta Qulinarna – wołowina z Sokołowa”, które powstały już z myślą o potrzebach konsumenta diabetyka.



źródło: sokolow.pl


tagi: Sokołów , Międzynarodowy Dzień Walki z Cukrzycą , mięso , wędliny , profilaktyka , cukrzyca , zdrowie , żywienie , dieta ,