Świąteczny sernikSpód
200 g herbatników czekoladowych
70 g rozpuszczonego masła
Masa
1 kg twarogu sernikowego
150 g Cukru pudru DIAMANT
2 tabliczki białej czekolady
200 g śmietanki kremówki
2 łyżki soku z cytryny
5 jajek
40 g mąki ziemniaczanej
Polewa
250 g Cukru do polew DIAMANT
25 ml wody
Sposób przygotowania: Ciastka zmiksować na proszek, dodać masło i wymieszać. Wyłożyć spód tortownicy i docisnąć. Schłodzić w lodówce. Ser zmiksować z cukrem pudrem DIAMANT i śmietanką, dodać żółtka, sok z cytryny, rozpuszczoną czekoladę i mąkę, ponownie zmiksować. Białka ubić na sztywno i wymieszać delikatnie z masą. Przełożyć masę na spód z ciastek, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec 30 minut, następnie przykryć formę folią aluminiową i piec kolejne 30 minut. Studzić sernik w uchylonym piekarniku, następnie chłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny. Przygotować polewę: opakowanie cukru do polew DIAMANT połączyć z 25 ml wody – zamieszać i gotowe! Idealną polewą udekorować ciasto.
CUKIER DO POLEW
NOWOŚĆ marki DIAMANT
Łatwy sposób na idealną polewę!250 g Cukru do polew połącz z 25 ml zimnej wody, a łatwo i szybko przygotujesz lukier na miarę szefa kuchni!
• Śnieżnobiała
• Elastyczna
• Gładka
• Nie kruszy się i nie pęka
• Ładnie przylega do powierzchni zdobionych wypieków
• Naturalna, bez dodatku sztucznych barwników, aromatów i konserwantów
• Zachęca do samodzielnego tworzenia naturalnych kolorowych polew przez dodanie np. soku z jagód, szpinaku, kurkumy a także smakowych polew: z dodatkiem soku z cytrusów czy wiórków kokosowych
Cena/Pojemność: 1,99 zł/250 g