Z rynku FMCG

Zakłady Mięsne “Łmeat Łuków” S.A. sponsorem VII Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego

Środa, 25 listopada 2015
20 listopada br. w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych, przy ul. Komorskiej w Warszawie odbył się VII Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2015”, który adresowany jest do uczniów wszystkich profili szkół gastronomicznych.
Konkurs składał się z dwóch części: Konkursu Kulinarnego oraz Kelnerskiego. W finale wystartowało 13 szkół z całej Polski i z Berlina.

Patronatem konkurs objęli Wojewoda Mazowiecki, Marszałek Województwa Mazowieckiego, Mazowiecka Kurator Oświaty oraz Burmistrz Dzielnicy Praga-Południe, a patronat medialny nad wydarzeniem objęła TVP Warszawa.

W ramach wydarzenia odbyły się pokazy oraz specjalistyczne szkolenia. Swoją wiedzą dzielił się m.in. założyciel jedynej w Polsce Akademii Kelnerskiej – Grzegorz Górnik, a także dwukrotny finalista Mistrzostw Polski Sommelierów i reprezentant Polski na Mistrzostwach Świata Sommelierów, Jerzy Kruk. Podczas pokazu kulinarnego wybitni kucharze i eksperci kulinarni (m.in. Carlos Gonzalez Tejera) wyjaśniali jak prawidłowo przygotować wołowinę i przybliżyli uczestnikom zagadnienia związane z jej przyrządzaniem.

Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. jako producent najwyższej jakości wołowiny kierowanej m.in. do kanału HoReCa był sponsorem VII Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu 2015” oraz wspierał młodych adeptów sztuki kulinarnej. Wszystkie szkoły, które brały udział w konkursie otrzymały edukacyjne plansze prezentujące podział tuszy wołowej i wieprzowej. Oprócz tego uczestnik, który wykazał się najlepszą znajomością przyrządzania mięsa otrzymał komplet profesjonalnych noży.


źródło: zmlukow.pl


tagi: Zakłady Mięsne , Łmeat Łuków , sponsor , VII Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny , Kuchnia Polska na Mazowszu 2015 ,