Firma podpisała w ostatnich tygodniach szereg nowych kontraktów handlowych, m.in. ze sklepami sieci Carrefour. Asortyment w pięciu smakach: Sos kebab- gyros ostry, Sos kebab– gyros łagodny, Remulada duńska, Sos salsa mexicana i Sos madziarów wkrótce pojawią się w 84 hiper- i supermarketach. Zacieśniona została również współpraca z siecią Marcpol. Asortyment ośmiu smaków: Sos kebab-gyros ostry, Sos kebab – gyros łagodny, Remulada duńska, Sos salsa mexicana, Sos madziarów, Dressing 1000 wysp, Sos czosnkowy oraz Sos barbecue można będzie zakupić w 48 punktach na terenie całego kraju.
„
Do rozwoju dystrybucji nowych produktów detalicznych staramy się wykorzystywać wszelkie możliwe kanały, które dają gwarancję sensownego efektu zadowalającego wszystkich uczestników tej gry rynkowej. Szczególną wagę przykładamy do wypracowania takich relacji, w efekcie których to konsument powinien być usatysfakcjonowany ceną zakupu oraz oczywiście jakością. Jakość, której jesteśmy pewni, obroni się sama, albowiem klient o wiele dłużej pamięta dobry smak niż niską cenę.” – mówi Łukasz Kotaniec, członek zarządu Kotaniec Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa.
W czerwcu br. rozpoczęto również współpracę z firmą Marsyl, która jest odpowiedzialna za dystrybucję sosów Folwark w punktach gastronomicznych w pasie nadmorskim od Darłowa do Międzyzdrojów. Na znaczeniu zyskuje eksport. Walory smakowe sosów Folwark zostały docenione przez rynek amerykański i perspektywy rozwoju są tam obiecujące zarówno w kanale tradycyjnym, jak i HoReCa. Firma Everfresh- dystrybutor obsługujący sieci polskich sklepów w Chicago i okolicach- została oficjalnym partnerem handlowym na terenie Stanów Zjednoczonych.
„
Kanał HoReCa jest bardzo ważny i zamierzamy umacniać w nim swoją pozycję, m.in. przez wprowadzenie nowych smaków w butelkach 1000 ml” – dodaje Łukasz Kotaniec.
Firma Folwark powstała w 1991r. Początkowo zatrudniając kilka osób zajmowała się jedynie produkcją majonezu. W trakcie swojej ponad 20-letniej działalności rozszerzyła portfolio o wiele unikalnych produktów. Od 1.01.2015 r., kontynuuje działalność pod nazwą Kotaniec Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością półka komandytowa. Korzystając z doświadczenia ponad 100 pracowników, zaspokaja potrzeby najbardziej wymagających konsumentów, produkując nie tylko tradycyjne, ale również unikalne sosy kuchni etnicznych.www.folwark.com.pl