Advertisement

Z rynku FMCG

Barilla - Z okazji Dnia Dziecka…

Piątek, 29 maja 2015
Najlepsze, co rodzice mogą dać dzieciom, to wspólnie spędzony czas. Żaden przedmiot nie zastąpi zabaw, czytania książek, układania klocków czy grania w gry planszowe. Idealną okazją do świętowania Dnia Dziecka będzie także zbliżający się Festiwal „Europa na widelcu” i lunch na wysokości (6-7.06.15), podczas którego będzie można spróbować tradycyjnych, włoskich makaronów i sosów.
Czasem w codziennym zabieganiu brakuje chwil na dziecięce aktywności. Co zrobić, żeby nie zaniedbywać pociech i zdążyć ze wszystkimi obowiązkami? Można połączyć przyjemne z pożytecznym i zaprosić dzieci… do kuchni.  Pozwolić im gotować, zrobić bałagan i świetnie się przy tym bawić. Oczywiście przy naszym wsparciu. W menu firmy Barilla jest przepis, który dzieci po prostu kochają – makaron bavatte z zielonym pesto. Bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie. W sam raz na wspólne gotowanie. Wystarczy kilkanaście minut, a zdrowy posiłek będzie gotowy.

PRZEPIS:
  • Bavette 350g
  • Orzeszki piniowe 50 g
  • Oliwa z Oliwek Extra Vergine 200 ml
  • Bazylia 40 g
  • Parmezan 2 łyżki
  • Czosnek 1 ząbek
  • Ser owczy pecorino 1 łyżka
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. W blenderze zmiksować bazylię, orzeszki piniowe, czosnek i oliwę. Dodać sery
i ponownie zmiksować na jednolitą masę.

2. Ugotować Bavette Barilla w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić, kiedy będą jeszcze półtwarde, i połączyć z sosem pesto.

Smacznego!



tagi: Barilla , dzień Dziecka ,