Pan Gudmundur Stefansson, który przewodzi grupie islandzkich inwestorów został Prezesem Zarządu. Pan Stefansson jest doktorem Technologii Żywności oraz był członkiem zarządu między innymi w firmach Alfesca i Icelandic Group, gdzie zdobył duże doświadczenie w zarządzaniu przedsiębiorstwem. Pan Sigurdur Petursson, dyrektor francuskiej firmy Novo Food, został powołany na stanowisko Wiceprezesa Zarządu.
Pan Zygmunt Dyzmański, założyciel Prorybu, został powołany na stanowisko Prezesa Rady Nadzorczej, Pani Bożena Dyzmańska została powołana na stanowisko Wiceprezesa Zarządu, zatrzymując także część udziałów w spółce.
Siedziba firmy Proryb pozostaje w Rumi. Spółka posiada 8.000 m2 powierzchni produkcyjnej i pracuje wg standardów ISO 9000, BRC (British Retail Consortium) oraz IFS (International Food Standard).
Firma posiada szeroki asortyment produktów rybnych takich jak: ryby wędzone, marynowane, solone, sałatki, pasty oraz inne produkty gotowe do spożycia.
Proryb słynie z wysokiej jakości produktów i jest jedną z najlepiej rozpoznawalnych marek w branży. Sprzedaje swoje produkty między innymi we wszystkich głównych sieciach handlowych w Polsce. W najbliższym czasie PRORYB zamierza wzmocnić swoją pozycję na rynku krajowym oraz zagranicznym.
tagi: PRORYB ,
W całym 2024 roku firma globalnie zredukowała całkowitą...
W II kwartale br. ruch wzrósł rdr. w sklepach convenience o...
Grupa Eurocash (Delikatesy Centrum, Lewiatan, Duży Ben...
Na wysokich cłach stracą obie strony...
Na rynku pojawił się nowy rodzaj oszustwa...
Komisja szuka nowych źródeł dochodów...
Nowa rządowa strategia ma w tym pomóc...
Komentarz Prezesa Polskiej Izby Handlu...