II Ogólnopolski Festiwal Serów i Twarogów w Olsztynie zorganizowała Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego oraz Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich. W festiwalu wzięło udział 21 wystawców, w tym 15 producentów oraz 6 firm pracujących na rzecz serowarstwa i przemysłu mlecznego.
Spółdzielnia Mleczarska RYKI istnieje od blisko 90 lat, prowadząc działalność zarówno na rynku polskim, jak i zagranicznym. Przez lata obecności w branży mleczarskiej SM RYKI zdobyła silną pozycję oraz zaufanie klientów. Dzięki starannie dopracowanej recepturze, ryckie produkty charakteryzuje wysoka jakość oraz niepowtarzalny smak.
Dodatkowo Spółdzielnia Mleczarska Ryki otrzymała prestiżowy tytuł Polski Producent Żywności 2014 za ser wędzony Ramzes. Nagroda została przyznana podczas największych w Europie Środkowo – Wschodniej targów spożywczych POLAGRA – FOOD.