W Warzywach na Patelnię Hortex z ryżem i pieczarkami pyszne pieczarki połączyliśmy z ryżem, chrupiącą marchewką, złocistą kukurydzą, zielonym grochem, słodką papryką i dodającą wyrazistości cebulką. Smak tej wyjątkowej kompozycji podkreśla specjalnie przygotowana mieszanka ziół i przypraw, dzięki czemu każdy może sam zdecydować o ostrości potrawy. Znajdziemy w niej: sól, zaostrzający smak czosnek, imbir i pieprz cytrynowy, pikantne chili, aromatyczną bazylię, słodkawą kolendrę i dopełniające całości curry.
Warzywa na patelnię Hortex z ryżem i pieczarkami doskonale sprawdzą się jako gotowe danie lub dodatek do mięs. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu – wystarczy 12 minut i gotowe. Mogą także stanowić źródło kulinarnych inspiracji. Sugerowana cena opakowania 450 g – 4,50 pln.
ZAPIEKANKA Z INDYKIEM
Przepis na danie dla 3 osób
Czas przygotowania: 40 min
Lista zakupów:
* Warzywa na patelnię z ryżem i pieczarkami Hortex – 1 opak.
* 350 g mięsa z indyka, 2 cebule, 2-3 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 3 łyżki tartego żółtego sera, sól, pieprz, zielona pietruszka do dekoracji.
W dużym rondlu rozgrzej oliwę, dodaj pokrojone, przyprawione solą i pieprzem mięso. Podsmaż na złoty kolor. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż kilka minut. Dodaj pół szklanki wody i przykryj pokrywką. Duś na małym ogniu do miękkości. 10 minut przed końcem, gdy mięso jest prawie miękkie, dodaj warzywa i przyprawę z saszetki. Wymieszaj i dalej duś pod przykryciem. Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp żółtym serem i zapiekaj 10 minut w temp. 190°C. Udekoruj zieloną pietruszką.