Wiadomości

Mokate rozszerza ofertę herbat dla HoReCa

Wtorek, 24 czerwca 2014 Autor: Maja Święcka,
Mokate, wiodący producent kaw, herbat i półproduktów dla przemysłu spożywczego, ma w swojej ofercie nie tylko tradycyjne kawy i herbaty, ale także wyroby przeznaczone dla segmentu HoReCa. Są to m.in. kawy Lavazza, produkty instant Mokate To Go oraz toppingi i herbaty Loyd, których oferta regularnie się powiększa.
– Od wielu lat, praktycznie w 9 na 10 badanych sklepów spożywczych, można znaleźć przynajmniej jeden produkt pochodzący ze spółek Mokate. To jeden z najwyższych wskaźników na rynku. Dziś podobnych wskaźników oczekujemy na rynku HoReCa, na którym prężnie działamy. Dlatego m.in. regularnie rozszerzamy ofertę herbat Loyd, które cieszą się dużym zainteresowaniem klientów – mówi Sylwia Mokrysz z zarządu Mokate SA, producenta herbat Loyd, Minutka i Babcia Jagoda.
 
Firma ma w ofercie obecnie 11 różnych herbat dla HoReCa pakowanych w pudełka zawierające 20 torebek herbacianych. Ponadto warianty Earl Grey, Ceylon oraz Gold Tea oferowane są jeszcze w opakowaniach po 100 torebek. Co ważne, część smaków powstała wyłącznie z myślą o segmencie HoReCa, jak np. wersja owoce leśne czy truskawka. – Dodatkowo wprowadziliśmy wyjątkową linię herbat liściastych pakowanych luzem. Jest to kwintesencja najlepszych gatunków herbat i wyjątkowo ciekawych smaków. Długie, łamane liście herbat czarnych i zielonych połączone z dużymi kawałkami owoców wzbogacono ciekawymi nutami smakowymi – dodaje Sylwia Mokrysz. Dla zachowania świeżości tych herbat, Mokate zapakowało surowce w puszki z hermetycznym zamknięciem w postaci aluminiowej membrany. Na szczególną uwagę zasługują takie mieszanki jak: ZŁOTY HORYZONT KENII – herbata czarna liściasta, JAŚMINOWA PERŁA – herbata biała liściasta, aromatyzowana, czy też ŚWIT NAD YUNNAN – herbata zielona liściasta.
 
Absolutną nowością w ofercie Mokate są herbaty kwiatowe. – To szczególna linia herbat zielonych, wyróżniająca się sposobem podania, jak i przyrządzania. Idealnie nadaje się do kawiarni, chcących zaskoczyć i zachwycić swoich klientów – tłumaczy Mokrysz. Herbaty przygotowane są w formie ciasno zwiniętych, całych liści, pod którymi ukryto jeden lub dwa kwiaty. Podczas zaparzania – pod wpływem gorącej wody – liście herbaty rozwijają się uwalniając swój aromat i smak, a z pomiędzy rozwiniętych liści wyłaniają się kolorowe kwiaty, tworząc przepiękny herbaciany spektakl.

tagi: Mokate , herbata , HoReCa ,