Jogurt Bieluch typu greckiego zawiera dużo cennego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Ten rodzaj jogurtu ma niższą zawartość laktozy niż jogurt naturalny. Ilość żywych kultur bakterii, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego, także przewyższa ich zawartość w zwykłym jogurcie naturalnym.
Jednym z najistotniejszych składników odżywczych jogurtu Bieluch typu greckiego jest tłuszcz. Jest on nie tylko nośnikiem smaku kremowego jogurtu, ale zawarte w nim witaminy – A, D, E, K – jako naturalnie występujące w jogurcie, są w pełni przyswajalne w procesie trawienia. Szczególnie istotną rolę odgrywa obecność witaminy D, dzięki której dużo lepiej przyswajany jest zawarty w jogurcie greckim wapń.
Jeśli chodzi o kulinarne zastosowanie Bieluchowego jogurtu typu greckiego, warto wypróbować go jako zdrowszą i mniej kaloryczną alternatywę dla śmietany lub majonezu. Świetnie sprawdzi się jako baza do sosów i dipów (w tym tradycyjnego greckiego tzatziki), ale też jako samodzielna przekąska czy drugie śniadanie. A jeśli mamy ochotę na zdrowy i pożywny deser, do jogurtu greckiego Bieluch można dodać odrobinę miodu lub garść bakalii.
Ta zdrowa nowość wśród asortymentu wyrobów nabiałowych Bieluch jest w pełni naturalnym i wartościowym produktem. Jogurt Bieluch typu greckiego nie zawiera żadnych dodatków chemicznych ani smakowych, a powstaje z najwyższej jakości mleka od krów wypasanych na czystych polach Lubelszczyzny.
Waga: 180 g
Cena: 1,80 zł