Cztery kompozycje warzyw, ziół i przypraw, dla których bazą jest olej rzepakowy, pozwolą nadać smak i aromat 70 dag porcji mięsa lub innych produktów, przeznaczonych do grillowania na ruszcie, pieczenia w piekarniku lub smażenia.
Marynata łagodna (50 g) to kompozycja cebuli, czosnku, pietruszki i koperku zatopionych w oleju rzepakowym wysokiej jakości. Polecana jako zaprawa, na przykład, do potraw z drobiu – filetów z kurczaka i indyka.
Marynata ostra (50 g) wyraźny, pikantny smak zawdzięcza odpowiednim proporcjom papryki, czarnego pieprzu i czosnku oraz domieszce cebuli. Olejowa baza pozwala zachować pełnię wszystkich aromatów.
Marynata tradycyjna (50 g) zapewni kruchość i soczystość marynowanemu mięsu. Czosnek, kmin oraz odrobina papryki nadadzą potrawie smak charakterystyczny dla kuchni polskiej.
Marynata orientalna (50 g) nada mięsu nutę kuchni azjatyckiej. Aromaty kolendry, kurkumy, cynamonu w połączeniu z odrobiną mięty i cytryny, dzięki olejowej bazie, zyskują wyrazistość i głębię.
Zawartość saszetki wystarczy rozprowadzić na porcji wybranego mięsa lub innego produktu, odstawić na kilka godzin i następnie upiec na ruszcie, w piekarniku lub na patelni. Na opakowaniach zamieszczono inspirujące przepisy. Produkty nie zawierają konserwantów i glutaminianu sodu.
Nowe Marynaty są dostępne w sprzedaży na terenie całej Polski od końca kwietnia br., w sugerowanej cenie detalicznej ok. 1,80 zł. Wprowadzeniu produktu na rynek będą towarzyszyć działania reklamowe w prasie handlowej, gazetkach konsumenckich, na tablicach reklamowych przed placówkami handlowymi oraz w Internecie.
Producent: Zakłady Tłuszczowe „Bielmar”
Produkt: Marynata łagodna na bazie oleju rzepakowego, 50 g
Marynata ostra na bazie oleju rzepakowego, 50 g
Marynata tradycyjna na bazie oleju rzepakowego, 50 g
Marynata orientalna na bazie oleju rzepakowego, 50 g
Cena det.: 1,80 zł
W sprzedaży od: kwiecień 2014 r.