Ta niecodzienna odmiana makaronu, który swym kształtem przypomina maleńkie ziarenka ryżu jest bardzo lubiana przez Włochów i amatorów śródziemnomorskiej kuchni na całym świecie nie tylko ze względu smak, ale także za wyjątkową formę i morze możliwości, jakie daje w kuchni.
Makaron Ryżyk Biavetta Arrighi produkowany jest z pszenicy twardej, tzw. durum, dzięki czemu zachowuje swój oryginalny kształt i doskonały smak. Pomimo niewielkich rozmiarów, makaron Arrighi podczas obróbki termicznej nie rozgotowuje się, nie skleja i zachowuje sprężystość, a po ugotowaniu jest jednocześnie miękki i jędrny. Makaron Ryżyk Biavetta Arrighi to doskonały i oryginalny dodatek do zup, zapiekanek i przeróżnych sałatek. Jego delikatny smak doskonale współgra z dowolnie dobranymi składnikami potrawy – w przypadku sałatek może stać się dla nich bazą, ale jeśli trzeba – złagodzi też intensywne i pikantne aromaty np. mięs, nadając przygotowanemu daniu harmonijnego smaku.
Przygotowanie Ryżyku Biavetta Arrighi zajmuje dosłownie chwilkę, dlatego zawsze warto mieć go w kuchni – świetnie sprawdzi się w przypadku niezapowiedzianych gości lub gdy przyjdzie nam ochota na niebanalną sałatkę albo oryginalną kolację. 500 – gramowe opakowanie wystarczy do przyrządzenia wielu smakowitych potraw.