Składniki na 20 ciastek:
• 40 sztuk płaskich ciastek bezowych lub blatów bezowych
• słoik jabłka prażonego Firma Bracia Urbanek
• 20 łyżeczek orzechów włoskich
• ½ czekolady
• 200g śmietanki kremówki
• 4 łyżki cukru pudru
• Fix do bitej śmietany
Przygotowanie. Schładzamy w lodówce śmietankę i miskę, w której będziemy ją ubijać. Po ok. 10 minutach ubijamy śmietanę a kiedy zacznie gęstnieć, zmniejszamy obroty i dodajemy cukier puder oraz Fix do śmietany.
Na papierze rozkładamy 20 sztuk bez. Na każdą bezę kładziemy łyżkę jabłka prażonego, łyżkę śmietany i przykrywamy kolejną bezą oraz kolejną, ale już cieńszą warstwą śmietanki i jabłka. Wierzch ciastek dekorujemy łyżeczką pokruszonych orzechów włoskich. Gotowe bezy ozdabiamy polewą, wykonaną z rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady.
Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl
POLECAMY RÓWNIEŻ WIELE CIEKAWYCH PRZEPISÓW W DZIALE CZYTELNIA!