Nowości

Nowe przyprawy Knorr na sezon grillowy

Wtorek, 22 kwietnia 2014 Autor: Monika Dawiec,
Miłośnicy grillowania już zabierają się do przygotowywania pierwszych spotkań na świeżym powietrzu. W tym roku świętować pomogą im trzy nowe przyprawy Knorr, stworzone specjalnie do potraw z grilla. Oto nowa linia przypraw Grill, a w niej warianty Karkówka, Żeberka, Pikantny Kurczak.

Pracując nad nowymi przyprawami, szefowie kuchni Knorr skupili się na trzech najbardziej popularnych grillowanych mięsach: kurczaku, karkówce i żeberkach. Skomponowali najwyższej jakości suszone zioła i przyprawy, które będą wnikać głęboko do mięsa podczas procesu grillowania. Efekt? Karkówka pachnąca czosnkiem, cebulą, papryką oraz pieprzem. Aromatyczne żeberka z dodatkiem rozmarynu, oregano i tymianku. Pikantny kurczak doprawiony pieprzem cayenne, papryką, kolendrą oraz czosnkiem i cebulą.

Konsumenci będą zaskoczeni głębią smaku i nietuzinkowym aromatem potraw. Docenią także zaoszczędzony czas, zazwyczaj poświęcany na dobieranie proporcji przypraw. Teraz wszystkie potrzebne składniki znajdą w jednym opakowaniu. Co ważne, każda z nowych przypraw Knorr z linii Grill została przygotowana specjalnie do jednego rodzaju mięsa, dzięki czemu konsumenci unikną przykrego wrażenia, że wszystkie potrawy z grilla smakują tak samo. Znikną też obawy o efekt końcowy – dzięki nowym przyprawom Knorr grillowanie na pewno będzie udane.

40-gramowa torebka wystarczy na przygotowanie 1 kg mięsa. Po przyprawieniu należy je odstawić na 20-30 minut, a następnie umieścić na grillu lub – choćby w przypadku niepogody – upiec w piekarniku. 

tagi: Knorr , przyprawy , mieszanki , grill , karkówka , żeberka , kurczak , Unilever Polska ,