Advertisement

Wiadomości

Pyszna tradycja na święta wielkanocne

Środa, 26 marca 2014 Autor: Maja Święcka,
Wielkanoc, to czas spotkań z rodziną przy odświętnie nakrytym stole. Najważniejsze w roku śniadanie pełne jest tradycyjnych potraw. Firma Cedrob pod marką Gobarto przygotowała produkty, które nadadzą wyjątkowy smak tym chwilom.

W tym roku, na Wielkanoc marka Gobarto wzbogaciła swoją ofertę o nowe wędliny. Wszystkie zostały przygotowane z najwyższą starannością, dzięki temu są nie tylko idealną bazą do wielkanocnych dań ale również wspaniale smakują podane samodzielnie.

Kiełbasa biała idealna do żurku
Kiełbasa biała Gobarto wspaniale podkreśli smak tradycyjnego wielkanocnego żurku, którego nie może zabraknąć podczas świątecznego śniadania. Kiełbasa biała jest parzona,  zawiera aromatyczne przyprawy, z przewagą majeranku. Jej delikatny i charakterystyczny smak bez wątpienia podkreśli wyjątkowość wielkanocnej potrawy.

Szynka jak domowa
Tradycyjnie szynka odgrywa ważną rolę w wielkanocnej święcące. Dobrze podana jest prawdziwym rarytasem. Przywodzi na myśl wspomnienie dawnego smaku. Taka właśnie jest Szynka jak domowa firmy Gobarto. Produkt peklowany metodą tradycyjną.  Swój wyjątkowy aromat zawdzięcza procesowi wędzenia. Szynka może stanowić wspaniały dodatek do dań zimnych oraz ciepłych, jak również może zostać samodzielnie podana.

Tradycyjna karkówka Hrabiego
Na wielkanocną ucztę firma Gobarto przygotowała także karkówkę Hrabiego. Peklowana na sucho z dodatkiem staranie wyselekcjonowanych przypraw, nadających jej charakterystyczny, pikantny smak. Następnie parzona oraz wędzona. Dzięki takiemu procesowi przygotowania jej smak jest niepowtarzalny. Idealnie nadaje się do potraw z jajkami oraz chrzanem.

Dzięki produktom Gobarto wielkanocne śniadanie będzie miało doskonały i klasyczny smak

tagi: Cedrob , Gobarto ,