System QMP to pierwszy program wspierający produkcję wysokogatunkowego, kulinarnego mięsa wołowego w Polsce kontrolujący jego jakość i wspierający podnoszenie standardów produkcji tego rodzaju mięsa. Krajowy system jakości żywności dotyczący kulinarnego mięsa wołowego został stworzony w 2008 roku przez Polskie Stowarzyszenie Producentów Bydła Mięsnego. Oznaczenie QMP na wyrobach gwarantuje nie tylko najwyższą jakość, ale także powtarzalny, wspaniały smak i kontrolę na każdym etapie produkcji.
Zakład Przemysłu Mięsnego Biernacki to jeden ze środkowo-europejskich liderów w zakresie produkcji i przetwórstwa mięsa wołowego. Firma od początku swojej działalności przywiązuje wagę do wysokiej jakości procesu produkcji.
„Certyfikat QMP to potwierdzenie naszych codziennych starań o dostarczanie konsumentom produktów najwyższej jakości. Wysokogatunkowa wołowina cieszy się coraz większym zainteresowaniem zarówno klientów indywidualnych, jak i przedstawicieli kanału Ho-Re-Ca. A ponieważ konsumenci wołowiny są wymagający w swoich wyborach, nie ma tutaj miejsca na produkty słabe jakościowo. Cieszymy się, że nasze produkty i wyroby znalazły się w ścisłej polskiej czołówce” – tłumaczy Karolina Nawrocka-Mamet, Z–ca Dyrektora Generalnego, Zakładu Przemysłu Mięsnego Biernacki. – „Certyfikacja QMP otwiera przed nami nowe możliwości. Docelowo chcielibyśmy objąć nią całą gamę produktów marki BEEF MASTER. Będziemy również namawiać naszych obecnych dostawców do przystąpienia do procesu certyfikacji” – podsumowuje Nawrocka-Mamet.
Produkty Beef Master dostępne są w sieciach sklepów: LIDL, Kaufland, ALDI, Selgros, Netto, Makro, Real, Piotr i Paweł.